Copy's Agro-Consum
Pompeu Fabra 60
09192- Sant quirze del vallés
tel. 937210413 / 687341159
fax. 93 5374478
calendari dels pagesos any 2009
 

 

 

 


PRÀCTIQUES AGRÍCOLES, SEMBRES I PLANTACIONS - NOVEMBRE

 

CAMP.
Acaba ja la sembra i comença la naixença dels primers sembrats. Convé que la primera empenta vegetativa sigui important i per a aconseguir-ho no hi ha res com un bon adobat previ a base de productes nitrogenats,
superfosfat i un xic de potassa. Es fa l'última tallada als camps d'alfals i es comença a collir la remolatxa. Aquest mes acaba la collita del blat de moro, que ja es posa als assecadors.

HORTA.
Es continuen les sembres i plantades de diferents espècies, com és ara bledes, xicoria, cols de Pasqua, de paperina i de cabdell, espinacs, escaroles, xirivia, pèsols de tota mena, cebes, faves primerenques, nap fi i pastanaga fina.

JARDÍ.
Comença el mes amb la collita de crisantems i s'incrementa la de clavells. Per altra banda, val tot el que s'ha dit per al mes anterior.

FRUITERS.
Acaba la collita de pomes i fruites seques, i continua amb intensitat la de taronges, mandarines i altres cítrics. Es prepara la collita de l'oliva, netejant el terreny al peu dels arbres.

AVICULTURA.
Van augmentant de pes els pollets destinats a ésser sacrificats per Nadal. Per altra banda, segueixen ponent a bon ritme les bones ponedores.